Foundation for Local Government Reform
2006/06: 2 Информационна среща - Трън (2)

Над 50 души взеха участие във втората информационна среща Възможности за развитие на селските райони в България: политиките на Европейския съюз и прилагането на подхода ЛИДЕР , която се проведе на 20 юни в Трън. Инициативата е част от проект Селска мрежа и ЛИДЕР , реализиран от Министерството на земеделието и горите, Програмата на ООН за развитие и ФРМС. Участие в срещата взеха както представители на общините и кметове на населени места, така и сдружения и граждански организации, читалища, производители и частни предприемачи.

Срещата даде възможност на участниците да чуят повече за бъдещето на селските райони в страната, да се запознаят с новата политика на Европейския съюз и как тази политика ще повлияе на развитието на селските райони у нас. Участниците поставиха множество въпроси на презентаторите и активно се включиха в общите дискусии. Интерес предизвика и представянето на опита на Местната инициативна група Трън, което провокира положителни реакции от страна на участниците. Споделената информация от страна на председателя на Местната инициативна група вдъхна вяра и оптимизъм, че това, което е постигнала с много усилия местната общност в Трън, е възможно и на други места в страната.

Следващата информационна среща ще се проведе на 27 юни 2006 г. в Разлог, в многофункционалната зала на читалище 15 септември (ул. Шейново 2).

За допълнителна информация по проекта и информационните срещи:
Марина Димова, програмен координатор, ФРМС,
тел.: 02/9768931 и мобилен телефон 0898/216505







Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]