Foundation for Local Government Reform
2006/06: 3 информационни срещи (2)

Над 150 души се включиха в проведените в Разлог, Хасково и Кърджали информационни срещи "Възможности за развитие на селските райони в България: политиките на Европейския съюз и прилагането на подхода ЛИДЕР", част от новостартиралия проект Селска мрежа и ЛИДЕР , реализиран от Министерството на земеделието и горите, Програмата на ООН за развитие и ФРМС. Сред заинтересованите, взели участие в срещите, бяха кметове и общински специалист, кметове на населени места, сдружения и граждански организации, читалища, производители и частни предприемачи.

Представената информация за новата посока и цели за развитието на селските райони за периода 2007 - 2013 г. провокира интереса на аудиторията. Срещите предизвикаха дискусии, дадоха възможност за поставяне на конкретни въпроси и обединиха представителите на селските райони в страната около общи идеи и бъдещи инициативи за създаване на Местни инициативни групи и дейности с над-общинско значение, които ще насърчат местното устойчиво развитие.

Информационната кампания показа големия интерес от страна на различните заинтересовани страни от новите възможности по линия на Европейския съюз за развитие на селските райони в България. Особено ценен бе споделеният опит на съществуващите в страната Местни инициативни групи, които показаха резултатите от своята работа и вдъхнаха вяра и оптимизъм, че това, което е постигнато с много усилия от Местните инициативни групи в Маджарово, Ардино и Сатовча е възможно и на други места в страната.

Последната информационна среща се проведе на 4 юли 2006 г. в Тополовград.


Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]