Foundation for Local Government Reform
2008/03/21: Фондация „Професор Джон Атанасов” - Покана за изявяване на интерес

На 06.02.2008 г. Фондация „Професор Джон Атанасов” подписа договор с Министерство на държавна администрация и административна реформа за получаване на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Повишаване капацитета на Фондация „Професор Джон Атанасов” (BG051PO002/07/2.3.-01). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския  социален фонд.

 
Кратко представяне на проекта
 
Общата цел на проекта е да допринесе за развитието на капацитета на структурите на гражданското общество и за подобряване обмена на информация, добри практики и сътрудничеството между структурите на гражданското общество и държавните администрации на местно ниво. 

В рамките на проекта се планират да бъдат проведени обучения и форуми за обмяна на опит и добри практики в следните основни области:
1. Правна уредба на статута на неправителствените организации и възможности  за тяхното ефективно участие в развитието на гражданското общество и осъществяване на ползотворно сътрудничество с органите на администрацията и съдебната власт.
2. Стратегическо планиране, организационно развитие, финасов мениджмънт и източници на финансиране на структурите на гражданското общество.
3. Развиване на капацитета и на практическите знания и умения на гражданските организации при кандидатстване, разработване и управление на проекти, финасирани по оперативните програми, както и по други програми, насочени към гражданския сектор.
 
За изпълнение на целите на проекта Фондацията изгражда мрежа от регионални координатори в 6-те планови района на България:
  • Югозападен район, гр. София – Перуз Егикян;
  • Южен централен район, гр. Пловдив - Петя Щерева;
  • Югоизточен район, гр. Бургас – Данаил Петров;
  • Североизточен район, гр. Варна – Елена Лефтерова;
  • Северен централен район, гр. Русе – Гергана Иванова;
  • Северозападен район, гр. Видин – Мая Младенова.
Бихме искали да ви уведомим и че на 12.02.2008 г. в гр. София се проведе първата работна среща на екипа, на която беше дадено началото на активната работа по проекта. Бяха уточнени датите на обученията на регионалните координатори, а на 11.03.2008 г. се проведе и първата обща среща с встъпително обучение на всички представители по региони, които бяха запознати подробно с целите и задачите на проекта.
 
За повече информация относно обученията и форумите, които ще бъдат проведени, се свържете с Фондация „Проф. Джон Атанасов”:
Лице за контакт: г-ца Перуз Егикян
Телефон: 02/ 987 33 05, 02/987 13 14; 0884 000 680

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]