Foundation for Local Government Reform
2008/05: Фондация „"Националeн съвет за журналистическа етика” - Проект "Укрепване на структурите на гражданското общество в областта на медийната полиника”
През месец февруари Фондация „Националeн съвет за журналистическа етика” чрез открита процедура кандидатства и спечели проект по оперативна програма „Административен капацитет” на Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Проектът „Укрепване на структурите на гражданското общество в областта на медийната полиника” ще се реализира на територията на България за период от една година.

Някои от сновните цели на проекта са:

Подобряване на знанията и уменията, обучение за партньорства, за участие в процеса на разработване на политики и осъществяване на мониторинг върху дейността на администрацията, укрепване на институционалния и организационен капацитет за ефективно осъществяване на дейностите на НСЖЕ.

Тези цели са насочени към структурите на гражданското общество в медийния сектор и широката общественост – НСЖЕ, неговите учредители и регионалните и местни неправителствени организации в сектора, структури на гражданското общество за защита от дискриминация, отделни структури на гражданското общество за защита на уязвими групи, както и към централни, областни и общински администрации.

Основните дейности, чрез които трябва да се реализират тези цели са:
  • Разработване на организационен анализ и на стратегия за развитие на организацията
  • Засилване на диалога за преодоляване на териториалните различия и дискриминация
  • Обновяване на интернет страницата на НСЖЕ и създаване на интернет форум за провеждането на публични дебати
  • Създаване на методология за сътрудничество
  • Въвличане на неправителствени организации в работата на медиите
  • Разработване на специализирана методика и провеждане на обучения по хоризонтални политики на ЕС
  • Дейности за информация и публичност
 
Резултатът от дейностите по проекта „Укрепване на структурите на гражданското общество в областта на медийната политика” трябва да доведе до укрепване капацитета на фондацията и създаване на предпоставки за устойчиво развитие, въвлечени регионални неправителствени организации и засилен интерес на структурите на гражданското общество, подобрена публична информираност и създадена възможност за публични дебати и създадена методология за сътрудничество.
 
За изпълнение на проекта е създаден екип в състав:
Ръководител проект, координатор и счетоводител
 
За четири от дейностите след конкурс по документи и най-ниска цена на офертата бяха избрани и сключени договори с външни изпълнители.

http://www.mediaethics-bg.org/?op=news&lan=BG&nid=28 

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]