Foundation for Local Government Reform
2008/07: АБЧО: Интерактивна Електронна Платформа за дистанционно обучение.
 
Асоциацията на българските черноморски общини в рамките на проект „Иновационни практики за изграждане на капацитет на структурите на гражданското общество и насърчаване на партньорство с местните власти и бизнеса” изгради
 
Интерактивна Електронна Платформа за дистанционно обучение

Програмата е предназначена за всички представители на структурите на гражданскто общество, които желаят да се запознаят с най-актуалните теми за управление на неправителствена организация.
 
Програмата е предназначена за всички представители на структурите на гражданскто общество, които желаят да се запознаят с най-актуалните теми за управление на неправителствена организация.
 
Ползите за Вас и вашата организация
 
- Подобряване на институционалния и организационен капацитет на Вашите организации.
 
- Сътрудничество и партньорство с други организации. Споделяне на добри практики.
 
- Знания в области като стратегическо планиране, организационно управление, маркетинг на организациите, довеждащо до постигане на финансова устойчивост на същите.
 
- Подобряване на способностите да се ползват придобитите знания и умения.
 
 
Основни теми по програмата:
 
1. Организационно управление и стратегическо планиране
2. Маркетинг на НПО
3. Връзки с обществеността и работа с медиите
4. Подготовка и управление на проекти от Структурните фондове на ЕС
5. Участие в процеса на вземане на решения на местно ниво
6. Финансова стабилност /предоставяне на услуги, дарителски кампании, набиране на средства/.
 
Методика на обучението
 
Обучението включва първоначално лекционно представяне, доразвито от тренинг, тестове, казуси за разрешаване и ролеви игри. Практическите елементи могат да бъдат доразвити съвместно, съобразно целите на обучението. Обучаващите се получават съответната подготовка и развиват практически си умения в областта на управление на неправителствена организация.
Групата на обучаеми е 20 човека.
 
Времетраене: 6 месеца
 
 
На 13-15 май 2008 година се проведе обучение „Изграждане умения за работа с електронна обучителна платформа” на ръководителите на обучителни модули по проект „Иновационни практики за изграждане на капацитет на структурите на гражданскто общество и насърчаване на партньорството с местните власти и бизнеса”. Практически бяха представени възможностите на платформата и обучени ръководителите за работа с платформата. В периода от 20 до 22 май във Варна, Бургас и Добрич се проведоха информационни срещи за представяне на платформата пред участници в обучението – представители на структурите на гражданското общество.
 

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]