Foundation for Local Government Reform
Връчена награда
прегледана: 6867

На 22 февруари 2008 г. Гинка Капитанова, изпълнителен директор на ФРМС, официално връчи Годишната награда “Община новатор ‘2007” на кмета на Община Тунджа Георги Георгиев.

Церемонията се състоя в гр. Ямбол, като на нея присъстваха председателят на Общински съвет – Тунджа Кирчо Карагьозов, общински съветници, заместник кметове, кметски наместници, граждани, представители на медиите.

ФРМС връчва за шести пореден път тази награда и тя отличава общината, която е предоставила най-много иновационни практики в онлайн базата данни на сайта на ФРМС.

 

През 2007-а година базата данни “Иновационни практики” беше обновена с 97 практики. Те бяха представени от 27 общини и техните партньори, от 5 регионални и 1 професионално сдружение на общини.

 

Трето място в националния конкурс за 2007-а година зае Община Стралджа с предоставени 10 иновационни практики.

На второ място е Община Свищов с представени 14 иновационни практики.

 

"Община новатор '2007" e Община Тунджа с представени 22 иновационни практики!

   

 

Тези практики отразяват цялото богатство на живота в общината и напрегнатото ежедневие на общинарите, които са в основата на тези инициативи. Сред представените от общинските специалисти практики са и работата на общината по привличане на средства от европейските фондове, и грижата за ускорено икономическо развитие, и обслужването на гражданите с помощта на ИКТ, и грижата за децата, учениците и културата, и развитието на трансграничните връзки, и сътрудничеството с местните неправителствени организации.

 

Като допълнителен стимул за активната работа на Община Тунджа ФРМС предоставя на екипа на общината безплатен абонамент за двуседмичното електронно издание за икономически анализи и прогнози на ФРМС. Вярваме, че това издание ще е в помощ на общинските специалисти по местно икономическо развитие и разработване на проекти.

 

Също така ФРМС ще осъществи и едно безплатно обучение за членовете на Общинския съвет по тема, избрана от самите общински съветници, сред утвърдените обучителни модули на Фондацията. 

 

Фондацията за реформа в местното самоуправление от 1998 година систематично събира и разпространява иновационни практики на български общини и техните граждански и бизнес партньори. До днес сме публикували на български език в онлайн базата данни “Иновационни практики” на сайта на ФРМС почти 1000 практики, като около половината от тях са преведени на английски и са представени и в английската версия на сайта www.flgr.bg 


 

Радостни сме, че въпреки огромната си натовареност общинските специалисти намират време и имат желание да опишат постиженията на общините, в които работят, и да ги предоставят чрез ФРМС на колегите си от цялата страна. Това е от голяма полза за развитието на местните общности в страната, защото тези практики могат да бъдат репликирани в други общини.

 

През изминалите години носители на Националната награда на ФРМС “Община новатор” съответно са били:

СИЛИСТРА - през 2002-ра година

СЛИВЕН – през 2003-а година

ДОБРИЧ – през 2004-а

СВИЩОВ – през 2005-а и

Стралджа – през 2006-а година.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]