Foundation for Local Government Reform
Гражданска коалиция
прегледана: 5680
Първият публичен форум, на който бяха представени идеята и целите на Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор, се проведе на 24 ноември 2008 година.
 
Да бъде изработен избирателен кодекс, бюлетините да се броят в регионални преброителни центрове, закон да задължи партиите да включат в предизборните си материали информация, че търговията с гласове е престъпление. Тава са част от идеите, лансирани от девет неправителствени организации - "Прозрачност без граници", "Отворено общество" - София, Българско училище за политика, Европейски институт, "Зелени Балкани", Институт за пазарна икономика, Фондация за реформа в местното самоуправление, Център за икономическо развитие и Център за либерални стратегии.

Формациите започнаха кампания срещу купуването на гласове - сформираха Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор и предложиха на всички партии да подпишат обществен договор за вота.

По време на дискусията "Прозрачност без граници" представиха и данни, според които една десета от българите са склонни да продадат гласа си, а още толкова признават, че на последния местен вот на тях или на техни познати са предлагани пари.
 
 
Апел за осигуряване на свободно, отговорно и законно упражняване на избирателното право от всеки български гражданин
Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]