Foundation for Local Government Reform
Зелен туризъм
прегледана: 6171

От 19 до 21 септември 2007 г. в град Смолян ще се проведе дискусионна среща на тема „Опазване на околната среда, устойчиво развитие и популяризиране на зелен туризъм в трансграничния регион”. Срещата е в рамките на проект “Биоразнообразието в Родопите - живот под земята и в светлината на деня” по Програма ФАР BG2004/016-782.01.03.03.06 “Насърчаване устойчивото ползване на природните ресурси в пограничния район България-Гърция”, изпълняван от Община Смолян в партньорство с Туристическо дружество „Мурсалица” и ФРМС - клон Смолян.

В рамките на срещата ще бъде очертана карта на зеления туризъм от двете страни на границата, ще бъдат представени възможностите за зелен туризъм и продуктите на Община Смолян и Община Рудозем.

Програмата включва и представяне на практики в областта на зеления туризъм от префектура Ксанти, Гърция (LAUX), и защитените територии в префектура Ксанти - възможности за развитие на зелен туризъм. Ще бъде дискутирано свързването на зелените маршрути, общото планиране и популяризация. В края на срещата ще бъде сформирана работна група за изработване на План за развитие на зеления туризъм в пограничния район.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]