Foundation for Local Government Reform
Управление на собствеността
прегледана: 5668

На 3 и 4 юни 2004 г. холандски и български експерти разгледаха техническите аспекти на жилищната собственост на семинар в рамките на втора фаза на Проект "Укрепване ролята на местните власти и третия сектор в областта на жилищната политика в България". Проектът е финансиран от холандското Министерство на външните работи. Фондацията за реформа в местното самоуправление и Институтът по жилищна политика и градоустройство в Ротердам, Холандия, реализират проекта, чиято цел е да се приложи холандският опит в два пилотни района на Столична община - "Младост" и "Триадица".


Темата на семинара бе "Управление на собствеността - технически аспекти".

Александър Слаев, доцент "Жилищни сгради", Варненски свободен университет, представи методологията на техническа оценка на жилищния фонд в Пловдив. A ле Елбърс, директор на PRC Bouwcentrum International, Холандия, презентира холандския опит относно качествената оценка на жилищния фонд. Ханс ван Хелвойрт, PRC Bouwcentrum International, разгледа управлението и поддръжката на сградния фонд.

Вторият ден на работната среща започна с презентацията на Александър Слаев "Технически дефекти при многоетажни сгради". Бяха представени столичните райони "Младост" и "Триадица". Стефан Митков, домоуправител от район "Младост", говори за инициативи на гражданите за подобряване на заобикалящата среда. Ролф Даускардт, Институт за жилищна политика, Ротердам, Холандия, представи насоки за работата на асоциациите на собственици. Общинската рамка за функционирането на асоциациите на собствениците (кондоминиуми) очерта A ле Елбърс, директор на PRC Bouwcentrum International, Холандия.

В семинара участваха 20 експерти от двата столични района, МРРБ, Столичен общински съвет и нестопански организации.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]