Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

До 2004 год. решенията на Общински съвет - Ботевград бяха на разположение на гражданите в сградата на администрацията, като справката се извършваше от служителите в звеното за обслужване на Общинския съвет. По предложение на граждани това беше променено, като се изработи табло на партерния етаж на общината и беше направен специален линк към сайта на общината с възможност за разглеждане и изтегляне решенията на общинския съвет.

Практика

Таблото е на разположение на гражданите в Центъра за информация и обслужване в сградата на общинска администрация. То е съобразено и с инвалидизираните граждани, като е ротативно и с възможност за разглеждане на решенията.

Сесиите на общинския съвет се провеждат всеки последен четвъртък от месеца, и седем дни след сесията на таблото са поставени новите решения.

Също седем дни след влизането на решенията в сила всички, които проявяват интерес, могат да ги намерят на сайта на общинска администрация.

Резултати

Популяризирането на решенията дава възможност на широк кръг от хора да се запознаят с пряката работа на общинския съвет и общинска администрация.

Получаваме запитвания по въпроси, касаещи работата ни, и от наши съграждани, живеещи в чужбина, които са прочели решенията на Общинския съвет.

Всеки желаещ може да се запознае с решенията, без да се налага да търси услугите на служителите от общинска администрация.

Спестяват се време и разходи на гражданите.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 11 август 2006
Номинации: 0
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]