Foundation for Local Government Reform
Детски абордаж на София Ленд
прегледана: 11481

На 27 и 28 септември 2004 г. 300 деца от Микрево, Струмяни, Сливница, Кресна, Годеч, Своге, Брацигово, Пещера и Кирково се срещнаха в "София Ленд". За преобладаващата част от тях това бе първо посещение не само на увеселителния парк, но и на столицата.

Всички те са участници в проектите, реализирани по Програма "Подобряване на социалната среда" на Фондацията за реформа в местното самоуправление и фондация "Чарлз Стюарт Мот" (2002 - 2004) и срещата бе заключителна за тази, втора, фаза на програмата.

Целта на проектите, насочени към деца, бе да се интегрират деца от малцинствени групи, деца с увреждания, деца от социално-слаби семейства, да им се дадат нови възможности за образование и изява, за съвместни дейности на деца от различни етнически групи и др.

Програмата бе реализирана в малки общности, досега пренебрегвани от донори и обучители, където хората успяха да докажат потенциала си. Впечатляващите резултати на тези, иначе "нискобюджетни", проекти бяха постигнати благодарение на мобилизирането на местни ресурси.

Проектите са едни от малкото примери у нас за децентрализация в предоставянето на социални услуги, заложени в Закона за социално подпомагане.

Повече за проектите по Програма "Подобряване на социалната среда" можете да прочетете на страницата на ФРМС.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]