Foundation for Local Government Reform
Инвестиционен форум
прегледана: 5155

В деня на откриването на Международния панаир на потребителски стоки и технологии Пловдив 9 май 2005 г. се проведе Инвестиционен форум "Общините - партньор на бизнеса". Организатори бяха Международен панаир - Пловдив и Фондацията за реформа в местното самоуправление. Медийни партньори на организаторите бяха вестниците "Дневник", "Капитал" и "Строителство - Градът".

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски поздрави участниците във форума и изрази личната си убеденост за ролята на кметовете в процеса на децентрализация, който правителство стартира. Все по-голяма ще става отговорността на кметовете за ефективното и разумно усвояване на финансовите ресурси, които Европейският съюз ни осигурява, каза още той.

Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева напомни за принципите на регионализма и субсидиарност на ЕС, които определят ролята на общините и регионите в развитието на България.

В паралелни сесии бяха обсъдени възможностите на индустриалните паркове и добри практики от съществуващите паркове в страната; механизмите за подпомагане на малки и средни предприятия и механизмите за насърчаване на общинското развитие; инициативите за популяризиране на положителния българския имидж в чужбина; практиките на чуждестранни фирми и препоръките им към българските общини за адекватно обслужване на нуждите на бизнеса; възможностите за пряко подпомагане на фирмите при посрещане предизвикателствата и изискванията за членството на България в ЕС.

Министърът на икономиката г-н Милко Ковачев се включи в дискусията, посветена на стратегическото развитие на България и приоритетите му.

За пръв път в Палата 6 тази година стартира "Изложба на общините в България", която цели да осъществи директни контакти между общините в България и бизнеса. В нея участват с щандове 30 български общини.


Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]