Foundation for Local Government Reform
Професионална и изчерпателна информация
прегледана: 5102

Успешно приключи вторият обучителен семинар за втората група по проект Български те общини компетентни участници в усвояването на фондовете на ЕС II, който се проведе в Калофер на 21 - 23 юли 2004 г. Участниците в обучението - представители на общини и неправителствени организации от областите Пловдив и София - получиха актуална информация относно възможностите по програмите Фар и САПАРД на ЕС и се запознаха с широк спектър от европейски програми, по които биха могли да кандидатстват със свои проекти. Домакин на събитието беше Сдружение за екотуризъм "Централен Балкан" - Калофер.

За пореден път участниците в обучението изразиха своето задоволство от представената по изключително професионален и изчерпателен начин информация и споделиха, че допълнителен ефект от обучителния семинар е и изграждането на добри партньорски взаимоотношения между общините в региона.

Лектори в рамките на обучението бяха Мирослава Георгиева, директор на Дирекция "Развитие на селските райони и инвестиции" в Министерство на земеделието и горите и Димитър Матев, зам.-председател на УС на Балканския институт по труда и социалната политика.

Наред с обучението участниците имаха възможността да посетят новооткритата еко-пътека в Калофер, да обменят идеи за възможно репликиране на идеята и в други общини, да споделят опит и дискутират проекти, с които биха могли да кандидатстват за финансиране пред програма Фар "Развитие на българския екотуризъм". И, разбира се, не на последно място - да се насладят на гостоприемството и приятната атмосфера на Калофер!

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]