Foundation for Local Government Reform
Стралджа е Община новатор 2006!
прегледана: 7970

На 13 октомври 2006 г., в рамките на четвъртата Годишна среща на местните власти, Фондацията за реформа в местното самоуправление проведе официалната церемония по случай връчването на Годишната наградата на ФРМС "Община новатор '2006".


Гости на награждаването бяха кметове и председатели на общински съвети от цялата страна, общински експерти, заместник ръководителят на мисията на Американската агенция за международно развитие за България Джийн Гибсън.


Наградите бяха връчени от Гинка Капитанова, изпълнителен директор на ФРМС, и Лъчезар Росенов, председател на УС на ФРМС, общински съветник град Добрич.

За участие в Националния конкурс постъпиха 160 и бяха одобрени 131 иновационни практики от 49 общини.

Община Стралджа грабна първото място в Националния конкурс на ФРМС с годишен принос от 25 иновационни практики.

Община Стралджа получи уникалната статуетка, символизираща трудния път на самоусъвършенстването, Паметен диплом и два самолетни билета за европейска дестинация, които може да ползва в рамките на една година за участие на свои служители в международни прояви, стимулиращи новаторството, осигурени с любезното съдействие на IMPERIAL TRAVEL.

Второ място заема Община Свищов с годишен принос от 11 иновационни практики. Заедно с Паметен диплом Община Свищов получи "АКСТЪР - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ" и "АКСТЪР - НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ", осигурена от Централната лаборатория по компютърна графика и геоинформационни системи Акстър.

Трето място зае Община Гурково с 8 иновационни практики.

И трите отличени общини получават възможност за провеждане на обучение на екипите си от ФРМС на място по избрани от тях теми.

Община Шумен бе отличена за практика, която най-пълно отговаря на всички критерии на ФРМС за иновационна практика: иновативност в национален мащаб, устойчивост, приложимост и партньорство.



Досега носители на престижната титла са:

Силистра - Община новатор 2002

Сливен - Община новатор 2003

Добрич град - Община новатор 2004

Свищов - Община новатор 2005

Честито на победителите!

ФРМС благодари на всички, които се включиха със собствен принос в благородната надпревара в Националния конкурс "Община новатор"!





През 1998 г. ФРМС стартира реализацията на Проект Иновационни практики на българските общини с финансовата подкрепа на Институт Отворено общество Будапеща и Американската агенция за международно развитие.

От 2001 г. Фондацията провежда тематични конкурси и връчва Тематични награди за иновационни практики в различни категории.

От 2002 г. ФРМС връчва Годишна награда Община новатор в рамките на Национален конкурс и отличава онези български общини, които се доказват като безспорни новатори през последната изминала година и широко споделят иновационните си постижения.

Базата данни с иновационни практики на българските общини се изгражда вече девета година и съдържа над 890 иновационни практики на български общини и техни граждански и бизнес партньори.

Критериите за иновационна практика са:

  • Иновативност
  • Резултати и устойчивост
  • Приложимост в други общини
  • Партньорство (с НПО, бизнес, граждани)




Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]