Foundation for Local Government Reform
20-ти юбилеен Световен ГИС
прегледана: 2103

ГИС конференция под надслов „20 години проектираме света заедно“ събира на едно място водещи световни и български специалисти в сферата

 

На 14 ноември 2018 г. България ще бъде част от повече от 60 държави, които ще отбележат Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), демонстрирайки на живо как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество.

В рамките на ГИС конференция в София Хотел Балкан под надслов „20 години проектираме света заедно“ водещи световни и български експерти ще представят най-новите технологични възможности на Географските информационни системи и приложения в различни сфери, включително околна среда, сигурност, инженерна инфраструктура, градско планиране и развитие, и много други.

Престижното събитие се организира от ЕСРИ България в партньорство с повече от 30  браншови, академични, неправителствени организации и медии, и цели да популяризира Геопространствените технологии, като предостави възможност бизнесът, държавната администрация и образованието да се срещнат, да обменят опит и да споделят своите постижения и виждания за развитието на ГИС у нас. Форумът е насочен както към специалисти в сферата на Географските информационни системи, така и към експерти от различни области.

За да отбележи юбилейната годишнина в страната, ЕСРИ България организира и редица други прояви, които имат за цел представянето на Географските информационни системи и ролята им в нашето ежедневие на широката публика.

Национален конкурс за Интерактивни карти под надслов „Преоткриваме България с ГИС“ приобщава всички желаещи към темата и дава на всеки участник възможност да се докосне до ГИС, разказвайки своя история на карта. Специално разработени апликации за създаване на Интерактивни карти, съчетаващи една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, са с отворен достъп за всички желаещи да направят своята вълнуваща история по нов, интересен и увлекателен начин, използвайки универсалния визуален език на географията. В конкурса могат да се включат както организации, така и индивидуални участници, като награди ще бъдат връчени в следните категории: История и култура; Образование; Пътуване и туризъм; и Устойчиво развитие. Крайният срок за участие е 11 ноември 2018 г.

Победителите от конкурса ще бъдат наградени на 14 ноември 2018 г., в София Хотел Балкан, а имената на призьорите във всяка категория ще бъдат обявени публично в срок до 5 дни от края на Конкурса на интернет страницата на Есри Българоя, Facebook страницата на Есри България.

Участието е безплатно, изисква се регистрация.

Повече информация вижте на:

https://bit.ly/2CDMyhb

 

Прикрепени файлове
e-invitation_Conference_GISday.jpge-invitation_Conference_GISday.jpg

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]