Foundation for Local Government Reform
ФРМС участва с прояви
прегледана: 5672
Като част от Втората годишна среща на българските местни власти (6 - 8 октомври 2004 г.) Фондацията за реформа в местното самоуправление организира няколко прояви.

На 6 октомври, сряда, ФРМС организира форум, посветен на Центровете за услуги и информация на гражданите, като акцент ще бъдат възможностите, които предоставя ЦУИГ като управленски инструмент и средство за подобряване на вземането на управленски решения и организация на работа на администрацията.

На 7 октомври, четвъртък, ФРМС съвместно с Инициатива Местно самоуправление на ААМР ще проведе форум под названието "Кампанията за прозрачност в общините: как да печелим дoверието на гражданите и бизнеса?" В дискусията ще бъдат засегнати практически моменти от връзките на местните власти с бизнеса, неправителствените организации и гражданите, както и в сферата на управлението на общинската собственост. Ще бъдат представени успешни практики от големи, средноголеми и малки общини.



На 7 октомври, четвъртък, като част от официалната церемония за Деня на българската община 12 октомври, ФРМС за трети пореден път ще връчи наградата на победителя в Националния конкурс на Фондацията за реформа в местното самоуправление "Община новатор '2004". Тази година в рамките на конкурса от общини и техни партньори бяха представени над 160 практики, като най-много иновационни подходи са в категориите Прозрачност и отчетност, Социални дейности, Гражданско участие и Управленски практики.

И тази година ще бъдат присъдени първо, второ и трето място. Ще бъдат отличени и 7 общини с новаторски принос.

Наградата за първо място представлява специално изработена уникална статуетка. Към наградата общината победител получава подарък от два самолетни билета за европейска дестинация, които може да ползва в рамките на шест месеца след получаването за участие на свои представители (1 общински служител и 1 представител на нестопанска организация) в международни прояви, стимулиращи новаторството. Билетите към наградата са осигурени с любезното съдействие на CARLSON WAGONLIT Travel.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]