Foundation for Local Government Reform
Техническо побратимяване
Новини към темата
2 курса за обучение на специалисти по местно икономическо развитие

18.04.2006 21:00
Фондацията за реформа в местното самоуправление организира два курса за обучение на специалисти по местно икономическо развитие от общините, които се проведоха паралелно в периода 2 - 7 април 2006 г. в София.

В обучението за напреднали участваха 23 души от български общини, сертифицирани като Готови за бизнес развитие . Лектори на обучението бяха г-н Филип Дънлъп, директор Икономическо развитие , и г-н Кари Кокс, директор Развитие на работната сила , град Обърн, Алабама.

В курса Основи на местното икономическо развитие участваха 27 новоназначени специалисти по местно икономическо развитие - представители както на общини, досегашни участници в Българското партньорство за местно икономическо развитие, така и на 10-те общини, които се присъединиха към партньорството през м. март т. г. Лектори за първи път бяха сертифицираните специалисти по местно икономическо развитие от български общини и от ФРМС: Павлина Стоянова, Таня Цанева, Диана Бебенова, Десислава Колева, Андрей Горанов, Невена Кънева-Младенова, Антоанета Матеева. Модератори на цялото обучение бяха специалистите от Дирекция Икономическо развитие от град Обърн, щат Алабама, САЩ: Филип Дънлъп, директор, г-жа Меган Макгоуен, зам.-директор, и г-н Кари Кокс, директор Развитие на работна сила .

На 7 април 2006 г. се проведе среща на кметове и заместник кметове от 10-те общини, които се присъединиха към Българското партньорство за местно икономическо развитие през м.март 2006 г. Участниците обсъдиха възможности за обединяване на усилията за промоция и маркетинг на условията за бизнес в българските общини; запознаха се с дейностите и общите мероприятия, предвидени в Програмата за работа на партньорството до края на 2006 година.

Проект
21.11.2005, 22:00

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]