Foundation for Local Government Reform
Техническо побратимяване
Новини към темата
Общини ще мултиплицират проект за въвеждане на програма за компостиране в селските райони

13.01.2005 11:03
В рамките на Програмата за техническо побратимяване между български и американски общини на ФРМС/МАГУ, ФРМС, след консултации с американския консултант Сара Филипс и българските специалисти еколози от общините Тунджа и Болярово, одобри следните 5 нови общини, които ще мултиплицират проект за въвеждане на програма за компостиране в селските райони: Община Стралджа, Община Тополовград, Община Сливен, Община Марица, Община Панагюрище. Те ще участват в петата фаза на Програмата за техническо побратимяване между български и американски общини.

Подборът на новите общини се направи с оглед възможностите и условията за прилагане на проекта във всяка една от общините кандидатки, в съответствие с разбирането за необходимостта от въвеждането на такава програма в общините и на база на готовността на кандидатите да мултиплицират проекта в периода от януари до октомври 2005 г.

Техническа помощ за мултиплициране на проекта ще предоставят еколозите на Община Тунджа и Община Болярово, които съвместно с американския консултант Сара Филипс разработиха и въведоха пилотна програма за компостиране в селските райони в предишната, четвърта фаза на Програмата. Дейностите за мултиплициране на проекта в настоящата пета фаза на Програмата ще се координират съвместно от ФРМС и неправителствена организация с екологична насоченост, която предстои да бъде определена на конкурсен принцип до края на януари 2005 г.

Проект
21.11.2005, 22:00

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]