Foundation for Local Government Reform
Селска мрежа и ЛИДЕР

През месец май 2006 г. стартира проект "Селска мрежа и ЛИДЕР" на Правителството на Република България, Министерството на земеделието и горите (МЗГ), Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС).

Проектът надгражда:

- реализираният проект Устойчиво развитие на селските райони на МЗГ и ПРООН, чрез който се създадоха 11 Местни инициативни групи по модела на Инициативата ЛИДЕР+ за развитие на селските райони на Европейския съюз

- работата на ФРМС по отношение на изграждането и укрепването на Национална мрежа за развитие на селските райони в България.

Очаквани резултати:

- повишен интерес и капацитет на общностите и заинтересованите лица в селските райони да планират и използват финансови ресурси чрез работа в мрежа и чрез разработване и изпълнение на интегрирани местни стратегии за развитие;

- насърчаване на междуобщинското коопериране, особено между по-малките общини, и създаване на хоризонтални връзки между участниците в процесите в селските райони, включително обществени-частни партньорства.

В резултат на реализацията на проекта ще се направят първите крачки за формирането на Националната мрежа за развитие на селските райони в България, ще се доразвие и укрепи капацитета на 11 местни инициативни групи в Трън, Вършец, Якоруда, Гърмен, Белица, Сатовча, Маджарово, Кирково, Ардино, Ивайловград и Тополовград и ще се разпространи техният опит и добри практики и в други пет общини в пет области на страната.

Проектът също така ще работи и за обучението и изграждането на ядро от експерти по ЛИДЕР, които в перспектива ще могат да работят за прилагането на Лидер в цялата страна.


Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]