Foundation for Local Government Reform
2006/11: Застъпническа кампания за въвеждане на обслужването на едно гише в софийските районни администрации
На 8 ноември (сряда) 2006 година в заседателната зала на 5-ти етаж в сградата на Столична община - ул. "Московска" 33 се проведе семинар за представяне методологията за подобряване на административното обслужване, който се организира във връзка с изпълнение на дейностите по проект "Застъпническа кампания за въвеждане на обслужването на едно гише в софийските районни администрации", осъществяван с финансовата подкрепа на Фондация "Институт Отворено общество. Семинарът се организира от Василка Сирачевска, ФРМС, и екип.

  • Цветан Цветанов, зам.-кмет на Столична община, и Ася Кавръкова, Институт "Отворено общество" - София, ще приветстват участниците в семинара.
  • Инициативите и ролята на ФРМС в сферата на административното обслужване в Р България ще представи Гинка Капитанова, изпълнителен директор на ФРМС.
  • Лилия Иванова, директор "Административно регулиране и обслужване", МДААР, ще разгледа Наредбата за общите правила за организация на административното обслужване.
  • За проектозакона за електронно управление като предизвикателство за администрацията ще говори Юрий Алкалай, директор "Електронно правителство", МДААР.
  • Национална АТМ мрежа на държавната администрация ще бъде представена от Веселин Рачев, Министерски съвет.
  • Информационната система за гражданска регистрация и административно обслужване и нейните информационни нива - общинско, регионално и национално ще е тема на изказването на Венцислав Христов, началник отдел "Електронна обработка на информацията", МРРБ.
  • Витали Барух, Технически университет, ще разгледа Националната документоборотна инфраструктура - възможности, принцип на действие, управление; както и обмена на документи и съобщения; реализацията на комплексни административни услуги.
  • Опита на столичните административни райони при изграждане на ЦУИ ще представят Валентина Въжарова, секретар на район "Студентски", Александър Тзавела, секретар на район "Младост", и Савина Савова, секретар на район "Възраждане".


Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]