Foundation for Local Government Reform
2008/10/16: Съюзът на инвалидите в България – модерна европейска организация – коректив и партньор на местната администрация

http://www.tundzha.net/last-news/202-news-16102008-social

 

На 15 октомври 2008 г. в х-л „Империал” - гр. Сливен се проведе пресконференция по проект „Съюзът на инвалидите в България – модерна европейска организация – коректив и партньор на местната администрация”  финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Присъстваха представители на общините, бизнеса и НПО от района на Сливен, Нова Загора, Чирпан, Ямбол и Тунджа. Община „Тунджа” бе представена от ст.експерт „Социални дейности” – Атанас Атанасов.

На пресконференцията бе посочено, че само съвместната работа между НПО, частния сектор и местната власт може да доведе до положителни резултати в посока подобряване качеството на социалните услуги за лица с увреждания.

Ат.Атанасов сподели пред участниците, че Община „Тунджа” работи  приоритетно за повишаване качеството на социалните услуги. Подадени са проектни предложения по програми на ЕС за финансиране изграждането на Дневни центрове за възрастни хора и хора с увреждания, предстои изграждането и на цялостен комплекс от социални услуги, където подобаващо място ще е отредено и за лицата с увреждания, тъй като това е една от най-уязвимите социални групи на територията на общината.

Добри думи за съвместната работа  между Община „Тунджа” и НПО  изказа председателката на Съюза на инвалидите в гр.Ямбол – г-жа Кръстина Атанасова,  която изрази и личната си благодарност към кмета на Община „Тунджа” г-н Георги Георгиев с надеждата, че това добро партньорство ще продължава и за в бъдеще.


Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]