Foundation for Local Government Reform
2009/09/17: Ден на отворените врати в Район Слатина
Районна администрация “Слатина” за първи път проведе Ден на отворените врати. Поводът беше Празникът на София 17 септември, тази година ознаменуващ и 130-та годишнина от избирането на София за столица на страната.
 
Гости на Район Слатина бяха 25 деца от седми клас на 31 Средно училище за чужди езици и мениджмънт “Иван Вазов”. Повече известно като “Бастилията”, училището е сред най-добрите и популярни не само в Район Слатина, където се намира, но и в цяла София.
 
Гостите бяха посрещнати от секретаря на Район Слатина Станимир Чернев, Янка Любомирова, началник отдел “Административно и информационно обслужване”, и Стефка Любомирова, началник отдел “Образование, култура, социални дейности и спорт”. Г-н Чернев представи множеството задължения и правомощия на Районна администрация чрез демонстрация на сайта на Района, който бе наскоро обновен в рамките на общ проект между Сдружение „Разнообразни и равни” и Район Слатина.
 
Интересна за гостите бе и викторината с въпроси от областта на местното самоуправление. Тримата най-добре представили се участници бяха наградени с флашки.
 
Денят на отворените врати в Район Слатина завърши с обиколка по етажите на районна администрация и посещения на Центъра за информация и обслужване на гражданите, където, за да се демонстрира една от разнообразните услуги, предоставяни от района, на гостите бяха издадени дубликати на Свидетелство за раждане.
 
Децата проявиха интерес и разбиране към работата на своята Районна администрация, учудващо зрели за възрастта им. Вярваме, че откритостта и общуването са пътят местната власт и гражданите да градят взаимно доверие!
 
Денят на отворените врати и сътрудничеството между Сдружение „Разнообразни и равни” и Район Слатина са подкрепени в рамките на проекта на ФРМС "Принципите на добро управление: гражданите и местните власти - сближаване на позициите", финансиран от Bulgaria Fund.

 
  

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]