Foundation for Local Government Reform
2012/04: Ден на доброволчеството, Кюстендил, 22 април

На 22 април, неделя, в Кюстендил Община Кюстендил и ФРМС проведоха с участието на 150 доброволци Ден на доброволчеството.

5 зелени площи бяха облагородени, бе оформена и една детска площадка:

- Градинката до Театъра;

- Пазара (площад 1-ви май );

- Градинката при паметника на Ал. Димитров;

- Паметник на Людмил Янков – ул. „Ракла”;

- Централна градска част;

- Градинка в кв. Запад – срещу блок 81 и 84 (в близост до „Зона спорт”).

Участие взеха представители на Трето основно училище, Езикова гимназия „Петър Берон”1 Природо-математическата гимназия, Техникум за текстил и облекло, Спортно училище „Васил Левски”, Дом за хора с увреждания „Ильо Войвода”, Младежите от БЧК, Туристическо дружество, представители на общинското ръководство и администрация, Общинско предприятие „Чистота”, граждани.

Бяха залесени зелени площи с райграс, петунии, храсти и дръвчета. Бяха боядисани катерушки, пейки, беседки, пързалки. За всички доброволци бяха подсигурени работни ръкавици,четки, чували за смет, сандвичи и минерална вода.

Инициативата е резултат на проведения 6-месечен мониторинг на общинската услуга „Поддържане на зелените площи”, осъществена през втората половина на 2011 г. в рамките на проект „Граждански мониторинг за ефективно управление на публичните средства”, финансиран от Фондация „Америка за България”.

Обръщаме се с молба към всички активни градинари от Кюстендил да не припознават насажденията като свои с цел отнасяне към домашните градини и балкони, а да ги припознаят като свои за по-красив и приятен за хората град, да ги опазват, поливат и поддържат чисти.





















Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]