Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Детска футболна школа "Дракончета" е сдружение с нестопанска цел. Школата е създадена през 2015 г. и вече са обхванати над 800 деца в русенски детски градини и училища, които активно тренират футбол.

Идеята е да се насърчи масовия спорт от ранна детска възраст, като паралелно се набелязват деца-таланти, които на по-късен етап да станат част от Футболния клуб "Дунав". Школата работи в партньорство с клуба и треньорите, които преподават футбол в детските градини и училищата са лицензирани.

Практика

Партньорството на Община Русе с Детска футболна школа "Дракончета" се изразява в това, че общината помага на школата с терени, които благодарение на ръководството на Детската футболна школа и спонсори се реновират и превръщат в истински зелени изкуствени игрища.  

Целта е такива терени да има във всяко училище и всяка градина. Вече са направени първите няколко. Освен това се ремонтират и салони, за които училищата и градините нямат средства и са били превърнати в складове, но сега Детската футболна школа с помощта на Община Русе ги възстановява.

Целта пред ръководството на "Дракончетата" е да влязат във всички училища и детски градини в града. Изграждат се нови модерни футболни игрища на открито, както и салони, в които да се спортува през зимните месеци.

Общината помага на школата с терени, които благодарение на ръководството на Детската футболна школа и спонсори се реновират и превръщат в привлекателни места за тренировка. Така на новите зелени изкуствени игрища или в модерните салони се раждат новите футболни таланти на България.

Резултати

Партньорството на Община Русе с Детска футболна школа "Дракончета" се изразява в това, че общината помага на школата с терени, които благодарение на ръководството на Детската футболна школа и спонсори се реновират и превръщат в привлекателни места за тренировка. Така на новите зелени изкуствени игрища или в модерните салони се раждат новите футболни таланти на България. Иновативен подход е и начинът на селекция, който вече се провежда от най-ранна детска възраст. Така лицензираните треньори в детската футболна школа, които преподават футбол и във Футболен клуб „Дунав“ имат поглед върху развитието на бъдещите големи спортисти. 

Прeз 2016-а година Русе е избран за европейски град на спорта. В тази връзка всички инициативи, които Детска футболна школа „Дракончета“ реализира са свързани с представянето на Община Русе като партньор на проекта. Информация за инициативите е публикувана в сайта на Община Русе, а голяма част от събитията се провеждат под патронажа на кмета Пламен Стоилов или в партньорство с Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. По този начин обществеността се информира и за усилията, които Общината полага за популяризирането на масовия спорт и развиването на спортен дух във всички възрастови групи.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 31 август 2016
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]