Foundation for Local Government Reform
АБЧО и НАСО РБ
прегледана: 7819

На 5 юли 2007 г., зала Европа, Конгресен център, Международен панаир Пловдив, в рамките на Годишната среща на местните власти в България, панел “Успешни проекти на регионалните асоциации на общини”, 13.30 ч., ФРМС връчи наградите от Тематичния конкурс за иновационни практики на регионални/професионални сдружения на общини. В конкурса участваха 13 практики от 5 сдружения.


ФРМС обяви и онлайн гласуване за практика фаворит и за две седмици в гласуването се включиха 330 посетители на страницата.

Наградите бяха две:

- за практика, събрала най-много гласове на посетители на сайта на ФРМС; и

- за практика победител в тематичния конкурс на ФРМС.

Както посетителите на сайта, така и нашата експертна комисия, която оцени практиките, се ръководеха от три критерия:

- навременност,

- оригиналност, и

- най-добро съотношение "разходи-резултати".


В онлайн конкурса с еднакъв брой точки финишираха и бяха отличени като “Практика – избор на публиката” две практики:

- “ЕНЕРБИЛД: Публично-частно партньорство за интегрирано повишаване енергийните характеристики на общински сгради”, представена от Асоциация на българските черноморски общини (АБЧО); и

- Наръчник на секретаря на община”, представена от Националната асоциация на секретарите на общини в република България (НАСО РБ).
Практиката, която заслужено зае първо място в Конкурса на ФРМС за най-добра практика на регионално/професионално сдружение на местните власти в България, е отново практиката ЕНЕРБИЛД: Публично-частно партньорство за интегрирано повишаване енергийните характеристики на общински сгради” , представена от Марияна Кънчева, изпълнителен директор на Асоциацията на черноморските общини.Благодарим на всички колеги, които участваха в тематичния конкурс на ФРМС и честито на победителите!На годишната среща на местните власти в България ФРМС разпространи двете си последни издания "Иновационни практики" - свитъци 38/2007 и 39/2007.

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]