Foundation for Local Government Reform
Готови за бизнес развитие
прегледана: 5777

На 11 и 12 юни 2007 г. ФРМС организира заключителна конференция “Готови за бизнес развитие - 10 години българо-американски партньорства”, която ще се проведе в залите на Гранд хотел “Варна”, КК “Св. Константин и Елена”, гр.Варна.


Конференцията ще се открие от представители на Американската агенция за международно развитие, изпълнителния директор на ФРМС и президента на Международната асоциация на градските управи - Вашингтон, САЩ


Като част от конференцията ще се проведе конкурс “Подбор на място за нови инвестиции”, който ще бъде по предварително зададен казус и ще се извърши демонстрация "Посещение на потенциален инвеститор". Право да участват в конкурса имат общините, които са част от Програмата за местно икономическо развитие. Жури, включващо представители на бизнеса, двама американски специалисти, Българската агенция за инвестиции и ФРМС, ще излъчи община победител.


В две паралелни сесии ще бъдат разгледани и другите две теми, по които се работи в общините в рамките на Програмата:
- Ефективни подходи за управление на общинската инфраструктура; и
- Управление на отпадъците и програми за компостиране.


За участие в заключителната конференция са поканени кметове и експерти от българските общини, градски управители и експерти от американските градове партньори, официални гости от Американската агенция за международно развитие, Международната асоциация на градските управи - Вашингтон, САЩ, Българската агенция за инвестиции, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, областни управители, партньори.


ФРМС ще предложи за обсъждане възможности за съвместна работа след приключване на Програмата, за надграждане на започнатите инициативи в общините и реализиране на нови съвместни идеи.


На 12 юни 2007 г., вторник, 14.00 ч., ще се проведе прес-конференция за представителите на пресата.


За повече информация:

Антоанета Матеева, ръководител Програма “Техническо побратимяване”, тел.: (02) 976 89 48

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]