Foundation for Local Government Reform
Гражданска задруга
прегледана: 5405
22 неправителствени организации от общините Смолян, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли, Асеновград, Септември, Перущица, Панагюрище, Лъки, Стара Загора, Смядово, Карлово и Родопи проведоха работна среща в комплекс „40-те извора” край Асеновград. Целта на срещата бе да се уточнят начините на взаимодействие между самите неправителствени организации при инициирането на съвместни събития, проекти и инициативи. Участниците в срещата са част от 45 неправителствени организации, от Южен централен район за планиране, включени в проект „НПО-надеждни партньори за развитие”, управляван от Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС), финансиран по ОПАК, чрез ЕСФ на ЕС.
 
Като резултат от срещата всички организации се обединиха около инициатива за съвместна декларация с искане за промяна на политиката на държавата към неправителствения сектор, която да осигури условия за развитие на сектора, както и неговата независимост.
Предложени са два варианта на декларацията, които в момента се обсъждат в интернет форум на ресурсния сайт на НПО (към интернет сайта на ФРМС), на адрес
 
 
Каним всички, които подкрепят инициативата, да се присъединят и дадат своите коментари по декларацията.


Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]