Foundation for Local Government Reform
Дискусия в Кюстендил
прегледана: 4773

На 17 февруари 2011 г. със съдействието на Община Кюстендил екипът на ФРМС се срещна с представители на училищни настоятелства, младежки организации, НПО, ученици и учители. На работната среща бе представен проектът „Граждански мониторинг за ефективно управление на публичните ресурси”. Срещата се проведе в заседателната зала на ОбС-Кюстендил.

С участниците бяха дискутирани възможностите за гражданска оценка на качеството на услугите, предоставяни от общината, и връзката на качеството със заплащаната цена от страна на гражданите чрез местни данъци и такси.

Младите хора изразиха мнението, че биха се включили в граждански мониторинг на местни публични услуги, но, от друга страна, изразиха съмнение, че местната власт би се вслушала в техни препоръки и желания.

Общините Кюстендил, Гоце Делчев и Кнежа са партньори на ФРМС в реализацията на проекта.

Този проект се финансира от Фондация „Америка за България”.

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.




 

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]