Foundation for Local Government Reform
Награда EuroCrest 2005 за Добрич
прегледана: 5703
Официалната уеб-страница на Община град Добрич www.dobrich.org е сред наградените на 4-то издание на EuroCrest 2005 европейско състезание за най-добри сайтове на градове, области и региони.

Резултатите от състезанието бяха оповестени в рамките на 8 годишна конференция Интернет и публичната администрация - най-голямото подобно събитие в Централна и Източна Европа, което се провежда от 1 до 5 април 2005 г. в Храдец Кралове, Чехия. Наградата EuroCrest се връчва с подкрепата на Европейската комисия и европейски мрежови проекти като TeleCities.

Целта на наградата EuroCrest е да отличи най-добрите и да подкрепи обмяната на успешни практики, както и да акцентира върху усилията на европейските местни власти за подобряване на качеството и достъпността на услугите, които предоставят, чрез въвеждане на ИКТ в работата си и на все повече елементи на е-Управление.

Сред тазгодишните наградени са още: Дачице, Чехия ; Aizkraukle (Латвия), Регион Шаулиай (Литва), Гданск (Полша), Нитра (Словакия), Констанца (Румъния).

Всеки номиниран е имал възможност да представи страницата си на специален щанд, като към добричлии е бил проявен голям интерес. Присъстващият на събитието еврокомисар по въпросите на заетостта, социалните дейности и равния достъп Владимир Шпидла също е проявил интерес към постиженията на Добрич.

Сайтът на Община град Добрич бе номиниран за състезанието от Фондацията за реформа в местното самоуправление www.flgr.bg 

Организаторите на Конференцията Интернет и публичната администрация за първи път обявиха състезание за най-добър сайт на община или общност през 2002 г. С EuroCrest 2002 бе отличен сайтът на Община Стара Загора, номиниран от ФРМС, с EuroCrest 2003 сайтът на Община Русе; с EuroCrest 2004 сайтът на Община Габрово.

Прикрепени файлове
1.jpg1.jpg

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]