Foundation for Local Government Reform
Нови 9 общини със сертификати
прегледана: 5659

В рамките на проект “Местно икономическо развитие и маркетинг на български общини” общините Гоце Делчев, Козлодуй, Мездра, Пловдив, Правец, Свиленград, Севлиево, Стражица и Тетевен успешно покриха критериите за “Община, готова за бизнес развитие”!

На официална церемония на 6 март 2007 г. им бяха връчени сертификатите, като Община Стражица е сертифицирана с отличие!

17 общински специалисти по местно икономическо също побучиха сертификатите си, като Десислава Иванова от Плевен и Диана Бебенова от Силистра бяха сертифицирани като експерти 2-ро ниво!

По време на срещата сред четири номинирани презентации бе излъчен победител в обявения от ФРМС конкурс “Презентация на постигнатите резултати в привличане на инвестиции и инициативи за подкрепа на местните фирми” и това е Община Стара Загора.

Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) сертифицира общините съгласно установена методика, а представители на Българската агенция за инвестиции участват в сертификационните екипи.

Досега право да кандидатстват за сертификация по проект “Местно икономическо развитие и маркетинг на български общини” са имали общо 39 български общини (
www.invest.bg). Целта на проекта е институционализиране и изграждане на административен капацитет за работа, преговори и подпомагане на съществуващ бизнес и потенциални инвеститори. ФРМС съвместно с Международната асоциация на градските управи, САЩ, и с финансовата подкрепа на ААМР оказва техническа и финансова помощ за реализиране на успешна икономическа политика в общините, за да бъдат те конкурентноспособни спрямо други европейски градове.

С консултантската и техническата подкрепа на екипа на ФРМС бяха доведени до успешен край преговорите на Община Ямбол с японската фирма "Язаки България” ЕООД, водеща в сферата на кабелното оборудване в автомобилната индустрия, като в бъдещия завод е планирано до пролетта на 2009 г. да работят 2500 души.

Разгледайте снимки от церемонията 

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]