Foundation for Local Government Reform
Полезни теми и решения за българските общини
прегледана: 3250


Полезни теми и решения за българските общини в рамките на конференциите и изложенията за Югоизточна Европа 

 

От 5-ти до 7-ми април София ще бъде домакин на 12-то издание на изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ (eнергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране)

Организатор: Виа Експо

Партньор на събитието: Фондация за реформа в местното самоуправление

 

Смятаме, че проявата би била от интерес за Вас и че бихте имали реална полза от срещата с изложителите и запознаването с техните продукти и услуги вкл. решения за управлението на отпадъци от момента на възникването им до окончателното им третиране и оползотворявaнето им с цел получаване на енергия; технологии и съоръжения за третиране на опасни отпадъци; изолационни панели, соларни панели и малки вятърни генератори, хибридни технологии за съхранение на енергия, решения за автономно и мобилно електрозахранване, интелигентни сградни системи, безжични решения и др.

 

Към момента участие в изложенията ще вземат компании от 13 държави: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Швейцария, Холандия и Чешка Република. Силен е чуждестранният интерес към пазара ни - 50% от фирмите са от чужбина.

 

Конференциите:

Ще бъдат разгледани темите:

  • Източници на финансиране от европейските фондове за конкурентоспособност; Централизирано отопление; Геотермална енергия; Пасивни сгради; Модернизиране на търговски центрове с цел намаляване на тяхната консумация на енергия;
  • Предизвикателства пред бъдещите градове; Аспекти на националната политика в ИТ; Зелени иновационни решения; Нови перспективи за българските общини; Бъдещи интернет приложения в градовете, транспорта и логистиката; Реализирани проекти за интелигентни градове в българските общини
  • Рециклирането на пластмасови отпадъци; Технология за очистване на димни газове; Разрушаване на сгради и рециклиране на строителни отпадъци; Как да превърнем отпадъците в ресурс в секторите храни и напитки, селско стопанство и дървообработване.

 

Програма Конференция управление на отпадъците

Регистрация*

 

Програма Конференция енергийна ефективност и зелена енергия

Регистрация*

 

Програма на Конференция Интелигентни градове

Регистрация*

 

*Представителите на общини имат 40% отстъпка. За да я получите, когато си правите регистрацията, моля отбележете, че сте от държавни и академични среди.

 

За първи път тази година в рамките на Еко Форума на Виа Експо ще се проведе годишната конференция на ЕкоЕнергия - общинската мрежа за енергийна ефективност. Сдружението подпомага активно местните политики за ефективно използване на традиционни и алтернативни енергийни ресурси и за осигуряване на енергийна сигурност, както и възможностите за устойчиво развитие на общините.

 

Брошури’16: 
ЕЕ и Интелигентни градове  
Екология 

Статистика’15

www.viaexpo.com

 

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]