Foundation for Local Government Reform
Сертифициране на общини 2007
прегледана: 5172

Фондацията за реформа в местното самоуправление има удоволствието да поздрави общините Гоце Делчев, Козлодуй, Мездра, Пловдив, Правец, Свиленград, Севлиево, Стражица и Тетевен с успешно покриване на критериите за “Община, готова за бизнес развитие”!

Като признание на положените усилия, на 6 март 2007 г. (вторник) от 10.00 до 13.30 часа в зала “Бизнес клуб” на хотел “Кристал Палас” - гр. София на официална церемония ще бъдат връчени сертификатите на деветте общини, както и на общинските специалисти в областта на местното икономическо развитие. По време на срещата ще бъдат представени и трите най-добри предложения и ще се излъчи победител в обявения от ФРМС конкурс “Презентация на постигнатите резултати в привличане на инвестиции и инициативи за подкрепа на местните фирми”.

Фондацията връчва сертификати за пети пореден път. Досега право да кандидатстват за сертификация по проект “Местно икономическо развитие и маркетинг на български общини” са имали общо 39 български общини ( www.invest.bg ). Целта на проекта е институционализиране и изграждане на административен капацитет за работа, преговори и подпомагане на съществуващ бизнес и потенциални инвеститори. ФРМС съвместно с Международната асоциация на градските управи, САЩ и с финансовата подкрепа на ААМР е оказвала техническа и финансова помощ за реализиране на успешна икономическа политика в общините, за да бъдат те конкурентноспособни спрямо други европейски градове.

С консултантската и техническата подкрепа на екипа на ФРМС бяха доведени до успешен край преговорите на Община Ямбол с японската фирма "Язаки България” ЕООД, водеща в сферата на кабелното оборудване в автомобилната индустрия, като в бъдещия завод е планирано до пролетта на 2009 г. да работят 2500 души.

ФРМС сертифицира общините съгласно установена методика, а представители на Българската агенция за инвестиции участват в сертификационните екипи. Екипът на Фондацията оценява високо превърналото се в традиционно партньорство с Агенцията при преценка уменията на служители на български общини в областта на икономическото развитие и преговорите с инвеститори.

ФРМС отправя покана към медиите за отразяване на събитието на 6 март 2007 г.

Програма на събитието

Прикрепени файлове
1.doc1.doc

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]