Foundation for Local Government Reform
Общините - партньор на бизнеса
прегледана: 4591

Международен панаир - Пловдив и Фондацията за реформа в местното самоуправление организират Инвестиционен форум Общините - партньор на бизнеса , който ще се проведе на 9 май 2005 г. в Панаирното градче в Пловдив. Събитието е част от Международния панаир на потребителски стоки и технологии - един от най-авторитетните бизнесфоруми в Югоизточна Европа.

Наред с провежданите досега в рамките на панаира традиционни международни специализирани изложби за първи път тази година стартира проектът Изложба на общините в България .

Подкрепяйки изложението на общините, форумът ще даде възможност за преки срещи между местна и централна власт, бизнес организации, представители на търговски мисии в България и фирми от леката промишленост от страната и чужбина.

Инвестиционният форум ще бъде открит от премиера на Републиката г-н Симеон Сакскобургготски, а министърът на икономиката г-н Милко Ковачев ще се включи в дискусията, посветена на стратегическото развитие на България и приоритетите му.

Ще бъдат представени инициативи за подобряване на инвестиционния климат, ефективен диалог с бизнеса, прилагане на професионален подход при работа с инвеститори и въвеждане на иновационни мерки за стимулиране на бизнеса на местно ниво.

Други основни теми ще бъдат възможностите на индустриалните паркове и добри практики от съществуващите паркове в страната; механизми за подпомагане на малки и средни предприятия и механизми за насърчаване на общинското развитие; инициативи за популяризиране на положителния българския имидж в чужбина; практиките на чуждестранни фирми и препоръките им към българските общини за адекватно обслужване на нуждите на бизнеса.

Във фокуса на дискусиите ще бъдат и възможностите за пряко подпомагане на фирмите при посрещане предизвикателствата и изискванията за членството на България в ЕС.

Поканени за участие са представители на общини, фирми от леката промишленост в страната и чужбина, областни управители, представители на централната власт, представители на донорски организации и други организации, подпомагащи бизнеса.

Медийни партньори на организаторите са вестниците Дневник , Капитал и Строителство Градът .

Прикрепени файлове

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]