Foundation for Local Government Reform
ФРМС участва като партньор по предоставянето на местна експертиза и логистична подкрепа на дейности по изпълнението на съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия

ФРМС участва като партньор по предоставянето на местна експертиза и логистична подкрепа на дейности по изпълнението на съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисияФондацията за реформа в местното самоуправление е една от организациите от гражданския сектор, която участва с предоставянето на местна експертиза и логистична подкрепа при изпълнение на дейности по проект „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България“.

цялата статия...

Министър Юлиан Попов прие най-високото международно ГИС отличие на официалната церемония по повод Световния ден на Географските информационни системи

Министър Юлиан Попов прие най-високото международно ГИС отличие на официалната церемония по повод Световния ден на Географските информационни системиНа 15 ноември в Гранд хотел Милениум София се събраха над 700 участници за ГИС форума на годината. В церемонията по връчване на наградите участие взе и проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката

цялата статия...

ФРМС започна изпълнението на инициатива „Действие за Редките“ като партньор на Сдружение Ретина България и Българска Хънтингтън Асоциация

ФРМС започна изпълнението на инициатива „Действие за Редките“ като партньор на Сдружение Ретина България и Българска Хънтингтън АсоциацияФондация за реформа в местното самоуправление в партньорство със сдружение „Ретина България“ и „Българска Хънтингтън Асоциация“ стартира изпълнението на инициатива „Действие за Редките“.

цялата статия...

Документи на Съвета на Европа в областта на доброто управление и местното самоуправление

Документи на Съвета на Европа в областта на доброто управление и местното самоуправлениеПредставяме на вниманието на всички заинтересовани страни документи на Съвета на Европа, преведени официално на български език от МРРБ.

цялата статия...

Национална конференция и пресконференция – София, 30.03.2022

Национална конференция и пресконференция – София, 30.03.2022На 30 март 2022 г. в зала „Европа“, хотел “Рамада“, бул. „Мария Луиза“ № 131, гр. София бе проведена Национална конференция и пресконференция в рамките на „Обществена кампания за подкрепа на законодателни промени, създаващи условия за активно гражданско участие градовете с районно деление“ по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“.

цялата статия...

Гражданско участие в градовете с райони - Видео филм за обществените форуми
Кръгла маса – Пловдив, 17.02.2022

Кръгла маса – Пловдив, 17.02.2022Третата Кръгла маса в рамките на „Обществена кампания за подкрепа на законодателни промени, създаващи условия за активно гражданско участие градовете с районно деление“ бе проведена на 17 февруари 2022 г. в Малка конферентна зала, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ №15, гр. Пловдив. Кръгла маса е част от дейностите по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“, изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

цялата статия...

Кръгла маса – София, 15.02.2022

Кръгла маса – София, 15.02.2022Втората Кръгла маса в рамките на „Обществена кампания за подкрепа на законодателни промени, създаващи условия за активно гражданско участие градовете с районно деление“ бе проведена на 15 февруари 2022 г. в Зала „София Сити“, хотел Eurostars Sofia City (бивш Бест Уестърн Сити хотел), ул. „Стара планина“ №6, гр. София. Кръгла маса е част от дейностите по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“, изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

цялата статия...

Кръгла маса – Варна, 9.12.2021

Кръгла маса – Варна, 9.12.2021Първата Кръгла маса в рамките на „Обществена кампания за подкрепа на законодателни промени, създаващи условия за активно гражданско участие градовете с районно деление“ бе проведена на 9 декември 2021 г. в зала „Юнашки салон“ (бул. „Христо Ботев“ №1), гр. Варна. Кръгла маса е част от дейностите по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“, изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

цялата статия...

Обществен форум – София

Обществен форум – СофияВ края на ноември 2021 г. беше положено началото на „Обществен Форум – София“ – едно от събитията, маркиращо изпълнението на дейност по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“ (изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.), свързана с провеждането на форум процес, състоящ се от поредица структурирани публични дискусии по модела „Обществен форум“, реализирани в трите града с районно деление – София, Пловдив и Варна.

цялата статия...

Обществен форум - Варна

Обществен форум - ВарнаВ края на юли 2021 г. беше положено началото на „Обществен Форум – Варна“ – едно от събитията, маркиращо изпълнението на дейност по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“ (изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.), свързана с провеждането на форум процес, състоящ се от поредица структурирани публични дискусии по модела „Обществен форум“, реализирани в трите града с районно деление – София, Пловдив и Варна.

цялата статия...

Обществен форум - Пловдив

Обществен форум - ПловдивВ края на юли 2021 г. беше даден старта на изпълнението на дейността по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“ (изпълняван в партньорство от Сдружение „Регионална асоциация за развитие и иновации - Мизия“ (РАРИ-Мизия) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС), с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.), свързана с изпълнение на форум процес, състоящ се от поредица структурирани публични дискусии по модела „Обществен форум“, провеждани в трите града с районно деление – София, Пловдив и Варна.

цялата статия...

Проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите за хората с редки болести“

Проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране  грижите за хората с редки болести“ФРМС започна работа по проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите за хората с редки болести“ ФРМС е партньор на сдружение „Ретина България“ в изпълнението на 2-годишен проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране на грижите за хората с редки болести“.

цялата статия...

Изготвени доклади

Изготвени докладиИзготвени са докладите по проекта за демократично управлението на градовете с районно деление - София, Пловдив и Варна.

цялата статия...

Кръгла маса - Варна

Кръгла маса - ВарнаТрета по ред Кръгла маса на тема „Участие на гражданите в управлението на градовете с районно деление – предизвикателства и добри практики“ бе проведена на 2 март 2021 г. в зала „Юнашки салон“ (бул. „Христо Ботев“ №1), гр. Варна, като бе осигурена възможност и за онлайн участие чрез платформата ZOOM.

цялата статия...

Кръгла маса - София

Кръгла маса - СофияКръгла маса на тема „Участие на гражданите в управлението на градовете с районно деление – предизвикателства и добри практики“ бе проведена на 26 февруари 2021 г. в зала „Едно“ на хотел „Рила“, гр. София, като бе осигурена възможност и за онлайн участие чрез платформата ZOOM.

цялата статия...

Пресконференция по проект

Пресконференция по проектНа 29 октомври 2020 г. от 13.00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ (ул. „Гладстон“ №15), гр. Пловдив, бе проведена Пресконференция по проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“

цялата статия...

Кръгла маса Пловдив

Кръгла маса ПловдивНа 29 октомври 2020 г. в Дом на културата „Борис Христов“ (ул. „Гладстон“ №15), гр. Пловдив, бе проведена Кръгла маса на тема „Участие на гражданите в управлението на градовете с районно деление – предизвикателства и добри практики“ по Проект „Демократизиране на процесите на формиране и прилагане на политики в градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна“.

цялата статия...

Конференция Световен ГИС Ден 2020

Конференция Световен ГИС Ден 2020Традиционно през ноември светът отбелязва Световния Ден на Географските информационни системи, празник на ГИС обществото по целия свят и в България. Станете част от събитието у нас, като се включите в онлайн конференцията на ЕСРИ България на 18 ноември 2020 от 09:30ч. на живо в Youtube.

цялата статия...

Е-Седмичник 03/2020

Е-Седмичник 03/2020Излезе брой 03/2020 на е-Седмичника на ФРМС.

цялата статия...

Равносметка 2019

Равносметка 2019През 2019 г. Седмичникът на ФРМС излезе в 50 броя

цялата статия...

Визия за зрение

Визия за зрениеСдружение "Ретина България", Фондация за реформа в местното самоуправление и Blindrafelagid Icelandic Association of the Visually Impaired, Исландия, започват работа върху нов двугодишен проект.

цялата статия...

виж всички новини

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]