Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Идеята за обновяване на сайта на СОУ „Васил Левски” се роди спонтанно и не само. С развитието на СОУ като училище с вече две профилирани паралелки и улесняване достъпа до информация за училището, неговата дейност, преподавателския състав породи необходимостта от обновяване на сайта с публикуване на актуална информация.

Практика

СОУ „Васил Левски” гр. Ябланица вече и в електронен вариант - www.sou-yablanica.org. С обновяването в раздел „Актуално” може да се види програмата за официалното честване на годишнините на училището, които предстоят през тази година. В сектор „Прием” пък е изнесена информация за професионалните паралелки в училище, необходимите балообразуващи предмети участващи във формирането на оценката за кандидатстване, да се изтегли формуляра на заявлението за кандидатстванеq да се попълни и изпрати по електронен път. В „Документи” са публикувани графиците на основните дейности в СОУ, а в секция „Ние творим” може да се научи за Извънкласните дейности и Ученическото творчество, което е доказателство, че учениците могат да постигнат това, което желаят, да направят деня по – красив, изпълнен с весели картини, музика и смях.

         Също така можем да научим за историята на СОУ „Васил Левски” – от неговото създаване до наши дни, за живота и делото на неговия патрон – Васил Левски.
         В сайта са включени и училищните отбори по волейбол – момчета, момичета, отбора по футбол, танцовия и мажоретен състав.
         Раздела със снимки показва ежедневието на децата в училище, техните творби, създадени кътове, рисунки, участията им в различни мероприятия и спечелените награди от състезания и олимпиади.
Резултати

 

Чрез обновяването на сайта се постига по-висока информираност за дейността на училището. Неговия живот, провеждащите се мероприятия на неговата територия. Бърз и лесен начин за подаване на заявления и получаване на отговор. Новини за педагогическия състав, методологията на обучение и провеждащите се занятия.

          Пожелаваме на всички приятно сърфиране на www.sou-yablanica.org

Иноватор: Цветомира Петрова
Дата на публикация: 01 април 2008
Номинации: 15
Цветомира Петрова

Ябланица - 5750
гр. Ябланица, пл. "Възраждане" № 3
Tel:06991/21-26
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]