Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Децата и младите хора на възраст до 18 години в ромския квартал на гр. Стралджа са над 500. В квартала няма спортни съоръжения, освен тези в близкото училище, които могат да се ползват в извънучебно време, но са недостатъчни пред вид големият брой желаещи.

Практика

Инициативна група младежи представиха на кмета на общината своята идея да изградят със свой труд игрища за футбол в близост до домовете си. Общината определи терените и оборудва новоизградените игрища с футболни врати. Младежите с голям ентусиазъм заравниха терените, очертаха и обозначиха игрищата. Поеха ангажимент да ги опазват и да обучават по-малките в правилата на футболната игра.

Резултати

Изградените две спортни площадки са доказателство, че общината приветства и подкрепя всяка добра за общността идея, насърчава полагането на доброволен труд при реализирането на гражданските инициативи. Особено ценен е опитът, който придобиха младежите. Реално и видимо е доказателството, че добрите идеи дават добри плодове, че от всеки гражданин зависи как той самият, близките му и семейството му ще живеят.

Като устойчив резултат трябва да отчетем планираното изграждане на трети спортен терен за баскетбол, който ще се гради на същия принцип: доброволен труд от младежите и оборудване с баскетболни кошове от Общината.

Иноватор: Атанаска Христова
Дата на публикация: 22 август 2006
Номинации: 11
Атанаска Христова
началник отдел АПО
Стралджа - 8680
ул. "Хемус" 12
Tel:088 7872915
Fax:04761 3404

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]