Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

През 2006 г Община Тунджа съвместно с Международен търговски и културен център "Геопан" започна работа по изработване на туристическа карта на историческия обект "Еркесията".

Практика

Чрез публично частно партньорство Община Тунджа популяризира и опазва културно - историческото богатство на България и работи за развитието на туризма в региона.

Реализирането на туристическата карта на забележителното отбранително съоръжение “Еркесията” бе възможно благодарение на обединените усилия на общината и частни фирми. Картата е съвместен продукт на Община Тунджа, Международния търговски и културен център “ГЕОПАН”, фирма “КартПроект” – Троян и софийския център за дизайн, архитектура, изкуство и нова медия - “Поле”. Финансирането на идеята е изцяло от фирми, развиващи дейност на територията на Община Тунджа.

Резултати

Сред амбициозните намерения, включени в идейния план, са подемането на международна научна кампания под егидата на ЮНЕСКО за спасяването на най-големия пограничен вал в Европейския съюз, също и създаването на туристически маршрут “Голямата тракийска пътека”.

Предвижда се и на територията на Община Тунджа да бъде възстановена около 2-километрова част от вала, която да бъде обозначена със съответните знаци и оформена като туристически информационен център.

Реализацията на всичко това обаче е по силите вече на един инициативен комитет или сдружение на общини. Създаването на точно такъв Национален инициативен комитет за възстановяване на Еркесията бе изказано като предложение по вчерашната среща от ръководството на Община Тунджа.

Иноватор: Николай Михайлов
Дата на публикация: 25 март 2007
Номинации: 14
Николай Михайлов
Старши експерт ИПП
Ямбол - 8600
пл. "Освобождение" 1
Tel:046 684 325
Fax:046 66 15 75

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]