Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

През последните години Община Свищов, вложи много труд и средства, собствени и привлечени, в преобразяването на града и съставните села. Резултатите от тези усилия може да се видят както в централната градска част (парк „Калето”, градските градинки, основните пътни артерии и др.), така и в крайните квартали (спортни и детски площадки, ремонт на улици и др.) и в селата (спирки, детски площадки и др.). Чрез Програмата за местни инициативи на Общината бе предоставена възможност на инициативни групи граждани да решат конкретни проблеми в квартала или улицата, на която живеят. По този начин бяха обновени и облагородени множество междублокови пространства и детски кътове, изградиха се нови площадки за отдих и забава.

За съжаление, често новите придобивки на града и неговите жители бяха засягани от посегателствата на местни вандали.

Всичко постигнато до тук няма да продължи да съществува във функционален и привлекателен вид, ако не спрем набезите на отделни лица от местната общност, които чрез своя негативизъм и желание за разрушение потъпкват усилията на всички.

Практика

За да противодейства на тези актове на разрушаване и погубване на обществената собственост, общинската администрация, съвместно с Общински съвет – Свищов, обяви началото на кампания „Стоп на вандализма!”. С тази инициатива се цели да се приканят всички граждани, свидетели на вандалски прояви в Свищов и съставните села на общината, да подадат информация, включително и снимков материал, в Община Свищов.

За целта са посочени и огласени чрез медиите и сайта на общината два телефонни номера в общинската администрация, и е създадена специално за целта електронна поща на кампанията.

Събраните материали и предложения ще бъдат обобщени и ще бъде изготвен план за противодействие на вандализма, в който ще бъдат набелязани и конкретни мерки.

Резултати

Тази кампания ще обедини усилията на местната власт и гражданското общество за преодоляване на един значим проблем, какъвто са вандалските прояви. Чрез кампанията, местната власт ще може да насочи усилия и финансови средства не само за възстановяване на разрушеното, а и за изграждане на ново. Новото, което ще продължи да обогатява облика на Свищов като красив и уютен град и дом за неговите жители.

 

За повече контакти се обръщайте към

Стоян Парашкевов

Директор Дирекция “АПИО”

Община Свищов

Ул.Цанко Церковски 2

гр. Свищов 5250

тел.: 0631/60582

факс:0631/60504

[email protected]

www.svishtov.bg

Иноватор: ros
Дата на публикация: 07 ноември 2007
Номинации: 7
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]