Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Проектът “Една Европа!” се финансира от програмата “Основни права и гражданство” на Европейската комисия и се изпълнява от международно партньорство. Българската организация, която ще изпълнява дейностите вБългария, е Европейската мрежа “Пакив”.
Практика
Европейската мрежа “Пакив ” обяви открита покана за местни партньори, с които даработи за успешното реализиранена проекта на местна почва. Партньорите ще бъдат обучени за планиране, изпълнение и оценка наместни кампании, след което щеимат възможността да изпълнятнаистина такива.
“В проекта е заложено, четрябва да има по пет организацииили групи, които да се включат отвсяка държава. Ние обаче решихме, че ще въвлечем повече местни партньори”, разказва Емил Методиев — председател на “Пакив ”и координатор на проекта за България. Така вместо 5, в Българияще бъдат изпълнени 13 местниинициативи или кампании, призоваващи за междукултурна толерантност.
Вече са избрани организациите и групите, които ще се включат. “Поканата ни се радваше на голяма популярност и получихме над 40 писма за проявяване на интерес от 21 населени места ”, казват от Европейската мрежа “Пакив ”. Избраните партньори са от Габрово, Плевен, Хасково, Сапарева баня, Симитли, Варна, Бургас, с. Труд, Шумен, Горна Оряховица, Стара Загора и Карлово.
Местните партньори вече се събраха на обща среща в София в края на април. Те имаха възможността да се запознаят с проекта в детайли, да се опознаят един друг и да споделят своя опит от вече извършени инициативи. В момента за тях тече малко онлайн обучение, а през месец септември ще участват в международно обучение за изпълнение на кампании, където ще се срещнат и с местните партньори от Унгария, Дания и Германия.
След като преминат обучението 13-те организации, с помощта на експерти, ще планират и изпълнят своите местни кампании.
Това ще се случи в периода октомври 2009 - април 2010 година. Същото нещо се случи и в останалите три участващи държави.
Резултати
Най-успешните практики ще бъдат представени на заключителна конференция, която ще се проведе през следващия май в Германия.
В самия край на проекта ще бъде отпечатана публикация с добрите практики, както и различните предизвикателства, срещнати при изпълнението на проекта.
Публикацията ще бъде издадена и на български език.
Източник: Бюлетин “СТАРТ”, http://www.cega.bg/
Иноватор: ros
Дата на публикация: 17 юни 2009
Номинации: 4
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]