Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
През 2004 година на 75-годишнината на читалището, гост ни бе един наш преуспял в Америка емигрант, който каза, че дори и след толкова години спомена за нашето родно читалище е в съзнанието му с първата книга, която е прочел в него! Искахме един ден така да кажат и за нас - че първото докосване до компютър и световната мрежа е станало в родното читалище!
Практика
Основните дейности са: изготвяне на образци, пълномощни, молби, жалби, докладни, обяви, справки, уведомления, ползване на библиотечни справки, периодичен печат, законови изменения и допълнения, виртуална библиотека, достъп до интернет и направа на ксерокопия.
 
От последната услуга най-вече се възползват възрастните хора от селото и околните села, за да не пътуват до Общинския център. Подобри се работата на Кметството, но най-вече работата на самото читалище. От Центъра се възползват хора от различни възрасти – от деца до пенсионери.
Резултати
Това донесе положителни резултати в живота на хората и на самото читалище. Всеки ден сме заобиколени най-вече от деца, които желаят да ползват мрежата за учебна или лична информация. Центърът работи абсолютно безплатно заради социалното и финансово положение на повечето ползватели, а и за да бъде читалището достъпно за всички.
 
За нас проектът не е завършен, той продължава. Този месец празнуваме една година от откриването му, радваме му се като на любимо дете.
 
За повече информация:
Читалище „Просвета”
Пролет Цолова
Ул. “Първа” 3
С. Градец 3780
общ. Видин, обл. Видин
Тел. 09315 / 22 69
Иноватор: ros
Дата на публикация: 08 декември 2008
Номинации: 8
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]