Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Проектът се реализира от Сдружение “Департамент за правна култура” с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”. Екипът на pravatami.bg е двигателят на инициативата.

Краткосрочна цел: да се извлече и анализира обратната връзка от последователите на pravatami.bg, да се направят количествени и качествени изводи във връзка с опита от правото в действие. Така ще има възможност за предизвикване на дискусии по определени проблеми и последващото им ефективно разрешаване.

Запознаването с основните права и задължения, представено не статично, а в своята динамика, ще доведе до ефективно отстояване на права от различни клонове на правото, но и до повишаване на правната култура в българското общество. Това е  дългосрочната цел на проекта.

Чрез “Правата ми в действие” ще се доразвие мисията на pravatami.bg. Екипът моделира и управлява отворена и безплатна онлайн платформа, която се утвърди като средище за практична и полезна правна информация, поднесена по един разбираем и лесно запомнящ се начин. Нещо повече – ще се превърне в място за споделяне на опит във връзка с всяко конкретно “Право”.

Практика

В навечерието на Деня на труда (1-ви май) Екипът на pravatami.bg представи своя първи доклад от проекта “Правата ми в действие”, реализиран с подкрепата на Фондация “Америка за България”. Темата на доклада беше “Правата ми на работното място” и включваше анализ на обратната връзка, споделена от 15 000 българи от опита им на работното място.

Доклад II по проект “Правата ми в действие”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” бе на тема Граждани и Администрация като 17 000 взеха участие в проучването.

Доклад III по проект “Правата ми в действие”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” бе на тема Семейство и наследство като 10 954 взеха участие в проучването.

6069 активни граждани-папараци участваха във фотоконкурса “Правата ми са нарушени” и публикуваха снимки на нарушени права.

Фондация “Инициатива за финансова грамотност” и pravatami.bg, заедно в 95 СОУ гр.София в открит урок по програма “Моят живот, моите финанси”.

На 11.03.2015, дни преди световния ден на потребителите, представихме проучването #потребители по проект “Правата ми в действие”.

Резултати

През 2014-а година:

 

65 000+ месечно

Уникални посетители на pravatami.bg, които през година научиха за правата, но и за задълженията си. Правната им култура вече е с една идея по-висока.

 

10 000+

Часове отдаденост на Екипажа през годината

 

156

Права (т.нар. нас статии) бяха публикувани след внимателно изследване на редица житейски проблеми и съответната им законова уредба. Пушилката в редакторския екип не спира.

 

36 712 пъти е прочетено №1 Право за 2014: "Регистрация на МПС в КАТ".

Второто по популярност право "Как да променя адреса си?" е прочетено 31 314 пъти

 

6 Автори, които имахме честа и удоволствие да публикуваме през Стани автор.

16 Стажанти-автори, които станаха част от Екипа на pravatami.bg и лично допринесоха още повече хора да научат правата си.

 

pravatami.bg беше обявен за победител в конкурса “Български награди за Уеб” в категория “Държавни институции и НПО”.

 

pravatami.bg: разкодираните закони” е БГ Сайт на 2013г. в категорията "Кауза. Събитие. Общност". Страхотна оценка на труда ни за 2013 г.

 

23,058 Фенове в любимата ни социалка - фейсбук

 

14, 353 минути гледания имат Видео Правата в YouTube канала.

 

71, 046 си свалиха мобилното приложение Правата ми", налично за iOS, Android и Windows Phone. Седмици наред беше номер 1 в най-сваляни безплатни приложения в България.

 

8000+ Се абонираха за седмичния бюлетин на pravatami.bg с най-новите Права.

600+ Отразявания на pravatami.bg в медиите.

85+ Нови приятели и партньори.

944лв. Дарения

 

Pravatami.bg получи субсидия от Google Ad Grants. Програмата работи в подкрепа на регистрирани организации с нестопанска цел, споделящи философията на Google за общественополезна дейност, чрез която в световен мащаб да се подпомогнат области като тази на науката и технологиите, образованието, глобалното здравеопазване, околната среда, защитата на младите хора и сферата на изкуството. Google Ad Grants е програма, предоставяща на организациите с нестопанска цел непарични дарения под формата на възможности за безплатно онлайн рекламиране чрез Google AdWords.

 

 

Сдружение „Департамент за правна култура” София

За контакти:

Полина Найденова София, ж. к. Младост 1, бл. 51, вх. 2 Тел: 0 887 065 451 [email protected]

[email protected]

http://pravatami.bg/

Иноватор: ros
Дата на публикация: 14 април 2015
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]