Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Една от основните цели на инициативата е преодоляване на социалната изолация на учениците и участие в различни конкурси. Наред с многобройните участия в различни национални конкурси през 2016 година танцов състав „Хоп-троп” към училището участва на международен фолклорен фестивал „Слънчева олимпия“ в с. Кранево.

Цели: Задържане на учениците в училище и повишаване на мотивацията им за учене; Развитие на творческия потенциал на учениците;Създаване на училищна общност и екипност сред учители и ученици.
Практика
През учебните 2009/2010 и 2010/2011 г. занятията в състава се ръководят от различни учители от училището, и се финансират по проект „Намаляване отпадането на ромските ученици от училище” към ЦМЕДТ „Амалипе”, гр. В. Търново.Следва финансиране и преобразуване на състава в Музикално-театрална студия „Звънче” през 2011/2012 г. като дейност по проект „Етнопалитра” към ЦОИДУЕМ.От учебната 2012/2013 г. съставът се преобразува в танциов състав „Хоп-троп” . През учебните 2013/2014 и 2014/2015 г. танцовия състав работи под формата на СИП „Танци на народите” . През учебната 2015/2016 г. танцовият състав работи като СИП „От ритъм в ритъм”. За първи път съставът участва в международен фестивал – „Слънчева Олимпия”.През следващата учебна година Танциов състав „Хоп-троп” ще работи с 2 възрастови групи по проект „Твоя час” по ОП НОИР.

Екип: 4-12 човека
Брой участници: над 30

За реализиране на инициативата бе необходимо място за съхранение на облеклата; от 4 до 10 часа седмично за репетиции, включително и през ваканциите, ръководител на танцовия състав, хореограф и техни помощници за преобличане и придвижване на състава.
Резултати
Основни предизвикателства: Основно предизвикателство се оказа намирането на допълнителни средства за финансиране на хореографа. Изработването на костюми, закупуване на озвучителна техника също се изискваха допълнителни ресурси извън бюджета на училището.

Елементи, които се получиха най-добре: Стартираха т.нар. „Танцови междучасия”. В рамките на инициативата във фоайето на училището в междучасията се организират танци, надигравания и различни танцови забавления.

Постигнати цели: Една от най-важните цели, които екипът ни си беше поставил, а именно мотивиране на учениците и излизането им от социалната изолация бе постигната. Фолклорния състав има многобройни участия в различни национални и международни фестивали и конкурси.

Лице за контакт:
Галина Тошкова, Директор
[email protected]
Прикачени файлове:
Sliven.pdf
Иноватор: ros
Дата на публикация: 18 март 2017
Номинации: 2
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]