Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Цели: Разнообразяване на училищната дейност. Повишаване интереса и осведомеността на учениците и местната общност към спорта и здравословния начин на живот. Активно включване в училищната дейност на деца с недостатъчен интерес към строго академични занимания.

Предизвикателства пред общността / училището: Недостатъчен интерес и мотивация за включване в училищния живот на деца от маргинализирани групи. Недостатъчна осведоменост и възможности на местно ниво за практикуване на спорт и здравословен начин на живот.
Практика
На 19 май по инициатива на Ученическият съвет при ОУ „Неофит Рилски“, с. Дерманци, се проведе за втора поредна година „Масов крос“. Той бе организиран от г-жа Милена Иванова и г-жа Цветомира Стефанова. В организацията и изпълнението на Масовия крос взеха активно участие и ученици, които изпълняваха различни функции.
Учениците, взели участие в кроса, бяха 86 души в различни възрастови групи: предучилищна група, начален и прогимназиален етап.

Масовия крос се проведе в два етапа: I- ви етап - Спринт 50 м. II- ри етап – Скачане с чували 20 м.
Всички участници бяха наградени с медали и грамоти съответно за I- во, II- ро и III-то място, които бяха връчени от директора на ОУ „Неофит Рилски“ г-жа Петя Георгиева.

Събитието се провежда за втора поредна година. Организацията отнема около два месеца. За да бъдат още по-мотивирани учениците е важно да бъдат включени в организацията от самото начало– водещи, регистрация и пр. Това е инициатива, реализирана със съдействие на ученическия съвет.

Екип: над 12 човека
Брой участници: над 30
Резултати
Основни предизвикателства: Времето за организация беше кратко. Попречиха метереологичните условия – веднъж кросът беше отменен и насрочихме нова дата. Учениците нямаха подходящо място за тренировки в училище – дворът е в проблемно състояние, а салонът е малък.

Елементи, които се получиха най-добре: Особено мотивираща за децата е церемонията по награждаването.

Постигнати цели: Самата масовост доказва успеха на инициативата. Много деца, които редовно отсъстват, идваха на училище само и само да разберат кога ще се състои масовият крос. Т.е. резултатите могат да се измерят с подобрена посещаемост на учебните занятия.

Лице за контакт:
Милена Иванова
[email protected]
Прикачени файлове:
Sliven.pdf
Иноватор: ros
Дата на публикация: 18 март 2017
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]