Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Община Пловдив оказва съдействие на училищата на територията й да внедряват съвременни облачни технологии в образователния процес. Ползват се платформите G-suite и Microsoft Office 365, които са на български език и са безплатни за всички образователни структури. Съдействието се изразява в организиране и съфинансиране на обучението на екипи на училищата за ползване на платформите.

Практиката спечели второ място в конкурса по Програма за добри практики в местното самоуправление в България 2016 / 2017, Категория II. Нови технологии и решения в управлението

Практика

За внедряването на платформите са реализирани: разяснителни срещи, анкети сред учители и директори, определяне на училищите екипи, дефиниране на неоходимите технически решения, регистрация и настройки на домейни, теоретични и практически обучения, прилагане в обучителния процес и в административните дейности, сертифициране на учителите според новия обазователен стандарт.

До момента в обученията са се включили 80 учители и директори от 7 училища от общината.

Основните придобивки за учениците и техните учители и родители са свързани с лесната комуникация помежду им, провеждане на забавни виртуални уроци, задаване на домашните по интересен и достъпен начин, проследяване на резултатите от всички заитересовани. Учителите лесно и бързо създават, преглеждат и оценяват домашни работи и други задачи. Учениците имат достъп до приложенията в клас и у дома, ученето им става интересно и забавно. Родителите могат да проследяват развитието на децата си онлайн.

Резултати

Иновацията е ценна с това, че модернизира иначе консервативната система на образованието.

През месец януари 2017 г. ОбС – Пловдив прие Общинска образователна програма 2017 – 2019. Тя предвижда последващо развитие и разширяване на програмата "Дигитализация на учебния процес" и съфинансиране ежегодно от общинския бюджет в рамките на 30 000 лв. за три поредни години.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 05 юни 2017
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]