Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Проектът "Кой е срещу мен в мрежата" е обща инициатива между фондация "Интелдей" и Район "Слатина" – Столична община по Програма Европа. Той има за цел да запознае децата от пети до седми клас в училищата в района как да изграждат онлайн идентичността си и как да използват интернет пространството.

Практиката е номинирана за награда в конкурса по Програма за добри практики в местното самоуправление в България 2016 / 2017

Практика

Преподавателите бяха обучени по темата, с цел да се поставят основите на системно обучение на учениците за безопасна работа в кибер пространството.

Район Слатина има съществен принос за постигане на общата цел – обучение в компютърна сигурност, безопасно присъствие в социалните мрежи, както и създаване на устойчиви навици у младите хора при общуването им в интернет. Постигната е и целта – създаване на „Дигитално Аз”, което е резултат от цялостното присъствие на младежите във виртуалното пространство.

Резултати

Чрез практиката се постигна целта за сътрудничество между общинските структури и структурите на гражданския сектор. С нея се повдигна публична дискусия за безопастността на подрастващите в интернет пространството. Изгради у децата и младите хора умения, които са слабо застъпени или въобще липсват в процеса на обучение в общинските училища. Постигнаха се добри резултати в сътрудничеството между екипа на проекта, преподавателите в двете пилотни училища и родителите на децата.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 11 юни 2017
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]