Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Целта на проекта е да въведе уникален по рода си модел и да създаде лаборатория, в която да участват хора с интелектуални затруднения и артисти. Да популяризира добрите практики и да създаде балканска мрежа от професионалисти, търсещи допирната точка между изкуството и социалното включване.

Практика

Създадена е творческа лаборатория с участието на хора с интелектуални затруднения, социални работници и хора на изкуството, които творят заедно. Музиканти, художници, фотографи и кинематографисти експериментират, като въвличат в творческия процес хора с интелектуални затруднения, а социални работници подпомагат тяхното включване.

Реализират се три тематични модула – музика, фотография и изобразително изкуство. Всеки модул включва пет до шест занятия и/или представяния на завършени творби, в които се включват творци и хора с интелектуални затруднения.

Кинематографичният екип създава четири материала: три клипа за отделните модули и филмов обзор на целия проект. Видеоматериалите представят конкретни възможности за активно участие на хората с интелектуални затруднения в създаването на изкуство и част от предимствата, които тази съвместна работа носи за професионалните творци.

Настоящият проект е реализиран едновременно с проекта „Дейности по разпространение на знания“, в който участват творци от Гърция и/или Румъния. Те се включват в отделните модули и в заключителния семинар за представяне на резултатите от проекта.

Водещ партньор: Creators Association

Финансираща организация: Гьоте-Институт България

Резултати
Създадена е творческа лаборатория с участието на хора с интелектуални затруднения, социални работници и хора на изкуството, които творят заедно.

Фондация „Светът на Мария“

За контакти: Миряна Сирийски

София 1680, бул. „България“ № 88, офис 8

Тел. 02/808 171, моб. 0897 892 771

[email protected]

www.mariasworld.org

Иноватор: ros
Дата на публикация: 27 февруари 2018
Номинации: 2
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]