Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Проект на годината на неправителствена организация в социалната сфера 2018

Целта на центъра е деца и младежи от Община Велико Търново да се включват в практически и теоретически занимания, насочени към тяхната сигурност и предпазване от ежедневни рискове.

Центърът за превенция и спорт във великотърновското село Балван е открит през месец декември 2016 година по проект на дарителското сдружение, в партньорство с Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР – Велико Търново, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, НВУ „Васил Левски“, кметство Балван и  Съюза на пивоварите в България. Като партньорски организации се включват и Съюзът на българските автомобилисти и Български червен кръст.

Практика

Основната цел на Центъра за превенция и спорт е в него децата и младежите от цялата община да се обучават с практически и теоретически занимания, осигуряващи мерки за тяхната сигурност. 

Центърът разполага с обзаведена фитнес зала, специализирани кабинети с указателни пана за превенция на пожарната безопасност, оказване на първа помощ при катастрофи, бедствия и аварии и др. Разкрити са и две площадки на открито за пътна и пожарна безопасност.

Дейностите са свързани с култура за лична безопасност, безопасно мислене и двигателна активност в подрастващите.

Провеждат се беседи, обучителни и практически занимания по теми насочени към актуални въпроси свързани със здравето и безопасността; защита при бедствия и аварии и оцеляване в природата; оказване на първа помощ в училище и извън него; превенция на употребата и разпространението на наркотични вещества; информиране за рисковете и опасностите в Интернет пространството като киберпрестъпления и трафик на хора.

Дейностите включват деца в училищна възраст и младежи, посещаващи центрове за работа с деца и училищата на територията на общината.

Резултати

Проектът включва координация и партньорство на множество институции, даващи от своя страна резултат върху толкова много деца и семейства, особено в малките населени места.

От разкриването си до март 2019 г. дейностите, реализирани в Центъра, са обхванали над 600 деца

Контакти:
Благовеста Факирова, Председател
с. Балван, общ. Велико Търново
[email protected]

Иноватор: ros
Дата на публикация: 01 април 2019
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]