Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Асоциация „Да съхраним жената“ работи успешно по проект „Функциониране на иновативен интегриран обществен модел за “Сребърна Социална Борса”.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и стартира месец юни 2018г.

Практика

В проекта са включени три целеви групи, една от които е на безработни хора. Асоциацията успешно обучи и мотивира 50 души, за старт на тяхната кариера, намиране на работа или започване на собствен бизнес.

Участниците имаха възможност да посетят различни фирми в проведената седмица на „Отворените врати” и да се запознаят с изискванията на бизнеса и нуждите му от кадри.

Екипът от обучители бе съставен от експерти по бизнес комуникации проф. д-р Юлия Узунова и Милена Цолчовска, психолога Весела Фажева и трудовия експерт – Асен Ганев.

Проведе се и бизнесфорум по социална отговорност за представители на различни браншове и сфери.

Много от участниците откриха своя път на развитие и реализация. Първите намериха своята мечтана работа. Всички, успешно преминали курса на обучение, с подкрепата на менторите изработиха своя автобиография и посетиха Бюрото по труда, където им се предоставиха възможности за включване към различни отворени програми за безработни лица. Те получиха и своите сертификати за преминатото обучение. Сертификатите им връчиха предприемачи подкрепили реализацията на проекта.

В изпълнение на проекта от началото на месец декември, за период от шест месеца Асоциацията предоставя и почасова асистентска грижа на 40 души болнолежащи с увреждания от 26 обучени социални и лични асистенти. Грижата, предоставяна в домашни условия, е подкрепена и от мобилен екип от рехабилитатор и медицинско лице.

Периодът за изпълнение на проекта е от 01.06.2018 г. до 31.05.2019 г., и е на стойност 123 360,00лв.

Резултати

Интензивната работа с безработните лица и с представителите на бизнеса доведе до успешни резултати, в следствие много от участниците откриха за себе си насока за развитие и реализация.

Асоциация „Да съхраним жената“

http://woman-bg.bg/

телефон за контакт: 052/ 600 137

e-mail: [email protected].

Иноватор: ros
Дата на публикация: 02 май 2019
Номинации: 0
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]