Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Мобилно приложение Sofia CulTour е интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата. Напълно безплатно Sofia CulTour бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети.

Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града.

Проектът е финансиран от Програма Култура на Столична община.

Практика

Мобилното приложение Sofia CulTOUR е виртуален културен гид, подходящ както за гостите, така и за жителите на града. Напълно безплатно, приложението предлага на своите потребители да планират персонални културни маршрути, бързо и лесно да изберат къде, кога и какво да посетят. Приложението Sofia CulTOUR е достъпно на два езика: български и английски.

Принципът на работа на приложението е следният: потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство, като след отваряне системата идентифицира локацията и задава варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти. Освен активно търсене, системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития.

http://www.cultour.online/

Резултати
Приложението е свалено от над 1000 потребители.
Иноватор: ros
Дата на публикация: 03 май 2019
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]