Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Проектът „Бебетека“ е инициатива на библиотекарките Люба Шопова и Цветана Йовчева и е подкрепен финансово във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Целта на проекта е младите семейства да бъдат привлечени да прекарват част от свободното си време в библиотеката с децата си, да бъдат запознати със съвременните тенденции за ранно личностно развитие и изключителната роля на четенето в него.

Практика

В библиотеката е обособен е образователен кът за майки с деца от 0 до 6 години. В тази възраст децата реагират със звуковата си и визуална памет.

По проекта са закупени 3D детски книжки и кукли-петрушки за правене на детски театър. Провеждат се курсове за родители как да четат увлекателно приказки на децата си, водени от актьори.

Една от любимите на децата инициативи, провеждана там, е “Разказвачът на приказки”, в която актьори четат приказки с активното участие на децата.

Резултати

Библиотеката при НЧ "Развитие -1873" беше номинирана за наградата на ББИА "Библиотека на годината 2018" заради иновативния си проект "Бебетека", свързана с ранното детско четене.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 14 май 2019
Номинации: 5
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]